85790x bekeken sinds 5 juli 2011
D1 doet goede zaken tegen VA FC Twente D3

Teamblog

D1 doet goede zaken tegen VA FC Twente D3

D1 doet goede zaken tegen VA FC Twente D3Van Onze verslaggever (bron website SC Heerenveen)

Onderaan dit bericht staat het beeldmateriaal.

Heerenveen/Emmen D1 heeft zaterdag goede zaken gedaan tegen VA FC Twente D3. De ploeg van trainer Robin Veldman versloeg de Tukkers op Skoatterwald met 3-1. Niels Brands, Richard Stoelwinder en Viktor Banki maakten de vroege 0-1 achterstand goed.

Heerenveen/Emmen D1 begon goed en agressief aan de wedstrijd, dit resulteerde in diverse schoten op de goal van onder andere Viktor Banki en Richard Stoelwinder. Toch was het Twente D3 die de eerste treffer liet aantekenen na een kwartier spelen: 0-1. De Drents/Friese combinatie zou toch beter met de kansen om moeten springen met als voorbeeld de gasten die een kans krijgen en deze ook gelijk benutten. Uit de eerste vijf corners die door Heerenveen/Emmen werden genomen werd geen enkele doelrijpe kans gecreeerd.

Maar na twintig minuten spelen was het raak. Niels Brands mocht een vrije trap nemen en in plaats van een snoeihard schot hoog in de goal schiet hij een geplaatste bal laag over de grond in de korte hoek die voor de keeper onbereikbaar is. De keeper hield hier geen rekening mee: 1-1.

VA FC Twente was hier niet van onder de indruk en bleef ook aanvallen, er volgden diverse schoten op de goal maar keeper Jan de Boer staat een puike wedstrijd te keepen waardoor de stand vooralsnog gelijk blijft. Het is dan Richard Stoelwinder die het verschil maakt en de 2-1 laat aantekenen. Het overwicht wat vervolgens ontstond was te kort om het verschil nog verder op te laten lopen. Met een stand van 2-1 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft lagen er kansen wanneer FC Twente de bal bij de keeper had en vanuit die positie wilde gaan opbouwen. De blauw/witten lieten zich echter onder druk zetten mede door de wind in de rug speelde FC Twente wat opportunistischer. Het was na tien minuten in de tweede helft dat Viktor Banki weer eens het hele veld overstak en Marcello Beuker de kans gaf op de zestien meter, helaas schoot deze op de paal, in de rebound vond hij de keeper op zijn weg.

De Drenst/Friese combinatie zette meer druk en kreeg daardoor meer kansen het is dan wederom Viktor Banki die een schot op de goal waagt, de keeper kan niet bij de bal en het is 3-1. De laatste tien minuten waren duidelijk voor de thuisclub, het leek of FC Twente er niet meer in geloofde. De opbouw vanuit de verdediging leverde nog niet direct veel kansen op maar het combineren ging het team van coach Robin Veldman vlot af. De blauw/witten konden de drie punten bijschrijven, de stand bleef 3-1 ondanks het feit dat FC Twente in de laatste minuut nog een vrije trap op de lat schoot.

Wedstrijdstatistieken
Heerenveen/Emmen D1 - VA FC Twente D3 3-1

Opstelling Heerenveen/Emmen D1: Jan de Boer, Viktor Banki, Niels Brands, Kik Pierie(31e Robin Rijckenberg), Jesmer de Vries(c), Dirk van Driest, Stephan Zijlstra, Richard Stoelwinder(40e Hugo Beugels), Han van Dijk, Jan Ras(50e Arjan Vellema), Toine Mulder(31e Marcello Beuker).

Doelpunten: 14e VA FC Twente D3 0-1, 20e Niels Brands 1-1, 26e Richard Stoelwinder 2-1, 45e Viktor Banki.
Auteur: Marco Eerden | 14 april 2012

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in